Відбулося online-засідання студентського наукового гуртка кафедри правового забезпечення підприємницької діяльності та фінансової безпеки факультету № 6 в межах заходів до Всесвітньої акції «16 днів проти насильства», яка проводиться з метою привернення уваги до проблем подолання будь-яких форм насильства, у тому числі насильства в сім’ях, жорстокого поводження з дітьми, протидії торгівлі людьми та захисту прав жінок.

В засіданні взяли участь студенти 1 та 3 курсів, слухачі магістратури – члени наукового гуртка кафедри, які навчаються на факультеті № 6 за спеціальностями «Правоохоронна діяльність» та «Фінанси, банківська справа та страхування».

Керівник наукового гуртка Юлія Кириченко зазначила, що прояви насильства порушують права людини, принципи її вільного існування. Саме тому щорічно, починаючи з 1991 року, міжнародна спільнота підтримує акцію «16 днів проти насильства» з метою збільшення розуміння та обізнаності про всі форми насильства, створення в окремих регіонах соціального простору, вільного від насильства.

За результатами засідання наукового гуртка було прийнято рішення визнати подані до розгляду матеріали у якості наукових доповідей, врахувати вказані зауваження під час подальшої наукової роботи та підготувати тези доповіді для участі у науково-практичній конференції студентів, аспірантів та молодих вчених.

ВЗГ ХНУВС