Професор кафедри цивільного права та процесу факультету № 6  Володимир Кройтор взяв участь в XІ Щорічному судовому форумі «Воєнна трансформація правосуддя». Під час форуму були обговорені питання судової реформи як необхідного кроку на шляху до європейської інтеграції, функціонування судової системи під час війни та дистанційного правосуддя.

Серед учасників форуму – народні депутати України, судді Верховного Суду, апеляційних та місцевих суддів, представники Ради суддів України, міжнародні експерти з питань реформування правосуддя. 

Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук у своєму онлайн-зверненні до учасників та спікерів зазначив: «Вже 11 років поспіль Судовий форум АПУ збирає іноземних та національних експертів з питань правосуддя, але сьогодні він має особливе значення. Питання безпрецедентні: притягнення до відповідальності, перетворення санкцій на репарації, створення механізмів відшкодування збитків. Наша судова система має бути трансформована, і це має статися швидко».

Під час спеціального інтерв‘ю з Головою Верховного Суду Всеволодом Князєвим були порушені важливі питання щодо можливості дистанційного правосуддя та необхідності створення воєнних судів.

ВЗГ ХНУВС