Для здобувачів вищої освіти Харківського національного університету внутрішніх справ відділом соціально-гуманітарної роботи організовано й проведено відеолекторій до 90-х роковин Голодомору-геноциду 1932-1933 рр., в якому взяли участь усі структурні підрозділи університету, віддалені - за допомогою онлайн-зв`язку.

Проректор університету професор, доктор юридичних наук Анатолій Клочко, звертаючись до аудиторії, зазначив, що ми є свідками боротьби України не тільки за вільний історичний вибір свого майбутнього, але і за власну національну пам’ять. Саме її усвідомлення дає сили українським воїнам на передовій, наснаги волонтерам і витримки усім громадянам, які потерпають від терористичних ракетних ударів ворога.

Фахівець відділення дозвілля Андрій Прохоров нагадав основні історичні уроки, які ми винесли, переживши цю трагедію. У короткій лекції було наголошено, що Голодомор-геноцид українського народу став прямим наслідком панування злочинної комуністичної ідеології.

Завідувачка відділу новітньої історії Вінницького обласного краєзнавчого музею Лариса Семенко провела віртуальну відеоекскурсію по музейній виставці 2021 року, присвяченій трагічним подіям 1932-1933 рр.

Захід завершився хвилиною мовчання усіх присутніх, які вшанували пам’ять невинно загиблих співвітчизників.

ВЗГ ХНУВС