Відбулося чергове засідання Ради ректорів Харківського регіону, в якому взяв участь ректор Харківського національного університету внутрішніх справ Валерій Сокуренко. Розглядалися питання підсумків вступної кампанії 2022 року, створення відокремленого підрозділу Громадської організації “Спілка ректорів закладів вищої освіти України”, затверджено Положення про відокремлений підрозділ в Харківському регіоні, обговорено питання участі відокремлених підрозділів Громадської організації “Спілка ректорів ЗВО України” у реформуванні структури закладів вищої освіти України.

Відкрив засідання начальник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов, який відзначив сумлінну роботу керівників вишів в умовах військової агресії з боку росії. ”Дякую, що продовжуєте працювати у Харкові на благо навчальних закладів та колективів. Для нас дуже важливо зберегти викладацький склад і традиційно високий рівень освіти. Ми прагнемо, щоб наші викладачі, професори, кандидати наук, доценти лишалися на своїх робочих місцях. Необхідно об'єднати зусилля і вже зараз думати про навчальний процес у тих складних умовах, в яких ми перебуваємо, і готуватися до наступного навчального року”, - зазначив очільник ХОВА. Він також закликав освітян активно підтримувати зв'язки з колегами на міжнародному рівні та заохочувати їх до надання допомоги, зазначивши, що завжди відкриті до діалогу, адже це спільна справа. 
Директор Департаменту науки і освіти Харківської обласної військової адміністрації Олексій Литвинов повідомив, що цього року підготовка та проведення вступної кампанії проходила в надзвичайно складних умовах, спричинених повномасштабною війною з рф. Із 23 закладів вищої освіти Харківської області всі 23 зазнали руйнувань, 6 - значно пошкоджені. “У 2022 році на здобуття ступеня "бакалавр" до закладів вищої освіти Харківської області подано понад 50 тисяч заяв, на здобуття ступеня "магістра" - 37 тисяч заяв. За кількістю заяв Харківська область посіла третє місце серед інших регіонів України”, - розповів Олексій Литвинов. 
Наприкінці зустрічі учасники засідання створили ініціативну групу, яка буде займатися підготовкою установчих зборів та обранням очільника Спілки ректорів Харківського регіону.

ВЗГ ХНУВС за матеріалами
Департаменту масових комунікацій
та забезпечення доступу до публічної інформації ХОВА