Відбулося відкрите засідання наукового гуртка кафедри конституційного і міжнародного права факультету № 4 в онлайн режимі за участі керівника гуртка – доцента кафедри конституційного і міжнародного права кандидата юридичних наук, доцента Олександра Радченка. У засіданні взяли участь 12 членів наукового гуртка та їх наукові керівники.

Учасники засідання обговорили поточні питання, заслухали тези доповідей, які курсанти підготували для виступу на науково-практичній конференції курсантів і студентів, що відбудеться в Одеському державному університеті внутрішніх справ.

Особливе зацікавлення викликали теми тез доповідей, присвячених забезпеченню прав людини і громадянина в умовах дії в Україні воєнного стану та окупації росією частини території України. Порушено було питання перспектив подальшого конституційного процесу в Україні на сучасному етапі державотворення. Керівник наукового гуртка Олександр Радченко привітав присутніх із Днем захисників та захисниць України. Зазначив, що цей день набуває особливого значення в умовах жорсткої збройної агресії з боку росії і наголосив, що єднання українців, підтримка українських захисників і захисниць є запорукою майбутньої Перемоги над ворогом.

За підсумками засідання було ухвалено протокольне рішення щодо рекомендації підготовлених членами наукового гуртка тез доповідей до публікації у відповідному збірнику тез доповідей науково-практичної конференції курсантів і студентів ОДУВС.

ВЗГ ХНУВС