Курсанти Харківського національного університету внутрішніх справ взяли участь у проєкті «Перезміст», який реалізується за фінансової підтримки ЄС та відповідної програми ООН. Проєкт приурочений до Міжнародного дня молоді, його мета – виховання лідерських якостей, громадянської свідомості, ознайомлення курсантської молоді з кращим та різнобічним досвідом діяльності міських громад і самоврядування.

У тренінгу «Світ громад: Акселератор-ІІІ», який проходив у форматі настільної гри, взяли участь представники факультетів № 2 і № 3 – курсанти 3 курсу Тарас Литовченко, Микита Гонтар, Дар’я Коротка, Ксенія Жилан, а також двоє студентів місцевих вишів. Тренером і ведучим виступила працівник Вінницького міського департаменту маркетингу міста та туризму Валентина Пікульська.

Під час гри курсанти опанували важливі елементи життя кожної громади, механізми її розвитку та роль, яку відіграють у її житті люди різних професій. Хоча гра тривала близько п’яти  годин, усі учасники були захоплені процесом і старанно виконували всі завдання. Другу гру планується провести 21 серпня, яка також обіцяє бути захоплюючою й пізнавальною для наступних учасників.

Молодь є найціннішою частиною будь-якого суспільства, яке прагне змін на краще. Отримати більш повне розуміння умов розвитку місцевих громад є абсолютно необхідною справою і для майбутніх поліцейських у тому числі.

ВЗГ ХНУВС