Відбулося чергове засідання Вченої ради Харківського національного університету внутрішніх справ, під час якого розглядалися актуальні питання за різними напрямами життєдіяльності закладу вищої освіти. Захід пройшов під головуванням ректора університету член-кореспондента Національної академії правових наук України, доктора юридичних наук, професора Валерія Сокуренка, за участі начальника Головного управління Національної поліції в Сумській області Сергія Чижа, керівників структурних підрозділів університету, у тому числі відокремлених - Сумської філії та Кременчуцького льотного коледжу. 

Першим було розглянуто питання взаємодії університета зі структурними та територіальними підрозділами Національної поліції України, в обговоренні якого взяв участь начальник ГУНП  в Сумській області Сергій Чиж, який багато років працював в правоохоронних органах Харківщини і є випускником Харківського національного університету внутрішніх справ. У своєму виступі він зазначив, що з університетом налагоджено плідну взаємодію щодо кадрового наповнення підрозділів Національної поліції, зокрема, Сумщини. Він наголосив, шо «університет якісно готує фахівців. Головне управління Національної поліції Сумщини на 50% складається з випускників університету, у тому числі й Сумської філії. З них 25 % працюють на керівних посадах. Це говорить про хорошу професійну підготовку». Як зазначив начальник управління, «працівники поліції Сумщини постійно проходять підвищення кваліфікації на базі ХНУВС, а курсанти університету - навчальну практику й стажування в територіальних підрозділах. Разом тримаємо стрій, виконуємо не лише поліцейські функції, але й боронимо нашу державу від ворога».

Ректор університету подякував начальнику ГУНП в Сумській області за високу оцінку діяльності університету, за якісний відбір кандидатів на навчання до університету, які бажають отримати професію поліцейського, а також науково-педагогічному колективу вишу за підготовку мотивованих і фахових поліцейських.

Валерій Сокуренко також зазначив, що «університетом вжито низку системних заходів щодо активізації профорієнтаційної роботи. В умовах військового стану та загострення конкуренції на ринку освітніх послуг проведення профорієнтаційної роботи набуває виключно важливого значення для забезпечення подальшого розвитку закладу вищої освіти». 

Серед інших питань під час засідання Вченої ради обговорювалися підсумки проведення первинної професійної підготовки поліцейських у 2021 році та проведення навчання під час воєнного стану в 2022 році; питання переведення студентів факультету № 6 на навчання за державним замовленням (курсанти); аспекти функціонування та розвитку репозитарію університету і його наукометричних показників у міжнародних базах Scopus та Web of Science; моніторинг та затвердження освітньо-професійних (освітньо-наукових) програм ХНУВС; стан проведення профорієнтаційної роботи; низка питань щодо організації та проведення навчального процесу, особливостей вступної кампанії - 2022. Серед інших питань - рекомендації до друку монографічних досліджень та навчально-методичних матеріалів; заохочення курсантів з числа дітей-сиріт та дітей позбавлених батьківського піклування за активну участь у військово-патріотичному вихованні; діяльність профспілкової організації ХНУВС та ін.

Під час засідання відбулося вручення атестатів науково-педагогічним працівникам університету, яким присвоєно вчене звання. Згідно із рішенням, звання професора та доцента присвоєно восьми працівникам закладу вищої освіти: 

Владі Гусєвій - професора кафедри криміналістики, судової експертології та домедичної підготовки;

Наталі Мілорадовій - професора кафедри педагогіки та психології;

Миколі Комзюку - доцента кафедри тактичної та спеціальної фізичної підготовки;

Ользі Медведєвій - доцента кафедри педагогіки та психології;

Станіславу Перліну - доцента кафедри кримінального процесу, криміналістики та експертології;

Олені Статівці - доцента кафедри іноземних мов;

Тетяні Степаненко - доцента кафедри цивільно-правових дисциплін;

Павлу Червоному - доцента кафедри педагогіки та психології.

Ректор привітав усіх із присвоєнням вченого звання та побажав нових звершень у професійній діяльності.

Також Валерій Сокуренко подякував колективу університету за активну участь у волонтерському русі, за самовіддану допомогу «як нашим захисникам, так і ветеранам, їх сімʼям, пересічним громадянам, лікарняним установам. Це посильний внесок кожного з нас у спільну Перемогу над ворогом», - зазначив ректор.

ВЗГ ХНУВС