Відбулося засідання кафедри кримінального права і кримінології факультету № 1 Харківського національного університету внутрішніх справ в режимі онлайн з використанням програмного забезпечення для проведення відеоконференцій Zoom.

Засідання було приурочене до 30-річчя кафедри. Навіть у важкі часи її співробітники – команда молодих талановитих науковців – продовжують розвивати науку, використовуючи інноваційні ідеї у навчальному процесі для виховання наступних поколінь професіоналів у цій сфері. 

За ініціативи завідувача кафедри Олексія Литвинова до ювілею було організовано проведення науково-практичної конференції «Кримінологічний вимір сучасності». Тематика заходу безпосередньо віддзеркалює багаторічний курс керівництва кафедри та її науково-педагогічного потенціалу на пошук нового, незвіданого, прогресивного, і, в той самий час, такого важливого для розвитку правової науки.

Конференція – це нова можливість для обміну досвідом у реальному часі між широким колом фахівців – теоретиків і практиків, досвідчених спеціалістів та молодих вчених у досягненні єдиної мети – удосконаленні законодавства та правозастосовчої діяльності, вироблення концептуально нових напрямів протидії злочинності в усіх її сучасних проявах та поширеності.

На засіданні також було розглянуто питання впровадження дистанційної форми проведення занять з дисциплін кримінально-правового циклу в умовах воєнного стану, визначено ключові аспекти взаємодії у форматі викладач-курсант.

Збірник матеріалів конференції розміщений у депозитарії університету за посиланням: http://dspace.univd.edu.ua/xmlui/handle/123456789/11572

ВЗГ ХНУВС