Нещодавно вийшла друком монографія «Розвиток фізичної культури і спорту в Харківському національному університеті внутрішніх справ» (Харків: ХНУВС, ФОП Кандиба Т.П., 2022.470 с.), підготовлена колективом авторів у складі: доктор юридичних наук, доцент Сергій Бортник, доктор історичних наук, професор, заслужений працівник освіти України Володимир Греченко та кандидат соціологічних наук, доцент Валерій Московець за загальною редакцією члена-кореспондента НАПрН України, доктора юридичних наук, професора, заслуженого юриста України, Валерія Сокуренка.

Ідея щодо підготовки такого видання виникла у Сергія Бортника ще у 2019 р., і після кількох років роботи книга вийшла в світ. Видання присвячено дослідженню становлення та розвитку фізичної культури та спорту в Харківському національному університеті внутрішніх справ. Розглядаються питання становлення системи фізичної підготовки охоронців правопорядку, починаючи з 1921 р. і до створення університету в 1994 р. Основна увага приділяється спортивним досягненням працівників, курсантів і студентів університету в таких видах спорту як спортивні єдиноборства, стрільба, легка атлетика, футбол, волейбол, баскетбол, шахи, плавання за останні роки, особливо з 2015 року. У дослідженні систематизовано значний досвід фізичної підготовки та розвитку спорту упродовж тривалого історичного періоду.

Видання багато ілюстроване – містить близько 230 світлин, які демонструють досягнення спортсменів та фізкультурників університету. Книга розрахована на науковців і практичних працівників поліції, спортсменів, працівників фізичної культури, ветеранів міліції, курсантів і студентів, краєзнавців – усіх, хто цікавиться історією спорту та фізичної культури.

ВЗГ ХНУВС