Європейський молодіжний фонд Ради Європи (ЄМФ) оголосив спеціальний конкурс на підтримку проєктів у рамках молодіжної кампанії 2022 року за відродження демократії «Демократія тут. Демократія зараз».

Дана кампанія є відповіддю на занепокоєння щодо стану демократії в Європі, як зазначено у звіті Генерального секретаря Ради Європи за 2021 рік.

Ключові теми кампанії «Демократія тут. Демократія зараз»:

  • демократія
  • доступ до прав
  • змістовна участь молоді
  • цифровізація

Детальніше про кампанію тут https://www.coe.int/en/web/youth/democracy-here-now

Організації, зареєстровані в базі даних ЄМФ, можуть подавати заявки для реалізації проєктів на місцевому, національному (розглядається пілотна діяльність) або міжнародному рівнях.

Кінцеві дати для спеціального конкурсу – 1 березня та 16 травня 2022 року (заявки, подані до 1 березня, будуть розглядатися першими). Заявники будуть проінформовані про результати розгляду заявки через 6-8 тижнів з дати завершення прийому.

Для підтримки молодіжних організацій, які бажають подати заявку на фінансування та/або зареєструватися в ЄМФ у контексті кампанії, організовано сесію «Запитання та відповіді» щодо спеціального конкурсу. Сесія відбудеться в режимі онлайн 28 січня 2022 року з 10:30 до 12:00 (CET).

Джерело: https://mms.gov.ua/events/yevropejskij-molodizhnij-fond-radi-yevropi-ogolosiv-konrurs-proyektiv-shchodo-demokratiyi-ta-prav-lyudini