Державна наукова установа «Інститут модернізації змісту освіти» повідомляє, що з 1 по 5 липня 2024 року на Закарпатті відбудеться V Всеукраїнська очно-дистанційна літня школа з міжнародною участю «Перезавантаження. Розвиток особистісного ресурсу: психологічні практики, рекреація, адаптація, медитація» (далі – Літня школа). Для участі у Літній школі просимо обов’язково зареєструватися до 28 червня 2024 року за покликанням

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSex0SJRTGt7kcOOs4kgwCcK8JiC_e8PuUlU7fnUrkiQ7Bk1pg/viewform.

Організаторами Літньої школи є Державна наукова установа «Інститут модернізації змісту освіти» за сприяння Українського державного центру національно-патріотичного виховання, краєзнавства і туризму учнівської молоді МОН України, Департаменту освіти і науки, молоді та спорту Закарпатської ОДА, Іршавської міської ради, Всеукраїнського центру фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх», Громадської організації «Всеукраїнське громадське об’єднання «Національна та громадянська ідентичність», Громадської спілки «Мультиспорт», Громадської організації «Інноваційні обрії України», Громадської організації «Об’єднанні спортом», спортивних федерацій.

Метою Літньої школи є підвищення рівня психічного, ментального та фізичного здоров’я педагогів засобами рухової активності, а також удосконалення їх професійних компетентностей з питань психологічної підтримки та допомоги, опановування новими вміннями щодо застосування вправ та технік для самодопомоги та допомоги іншим у стресових ситуаціях; рекреації та адаптації в освітньому просторі та поза ним; навичок медитації та підвищення рухової активності тощо.

Навчання відбуватиметься очно та дистанційно відповідно до освітніх програм підвищення кваліфікації з різних профілів освітньої діяльності (ознайомитися можна на сайті Державної наукової установи «Інститут модернізації змісту освіти» у розділі «Діяльність. Освітні послуги. Підвищення кваліфікації» за покликанням).

Під час роботи Літньої школи планується проведення: – ІІІ Всеукраїнської науково-практичної конференції «Імперативи розвитку Нової української школи: сучасні реалії» (далі – Конференція); – заходів з реалізації програми Президента України «Здорова Україна» («Активні парки», учнівські Ліги «Здорова Україна»); – тренінгів, майстер-класів, вебінарів, нетворкінгів, дебатів, менторінгів, коучингів, сторітелінгу, флешмобів, квестів-підкорення Карпатських вершин.

Учасники Літньої школи зможуть отримати електронний сертифікат про підвищення кваліфікації на 15 годин / 0,5 ЄКТС, 30 годин / 1 ЄКТС, сертифікат учасника Конференції та можливість розмістити тези доповідей у електронному збірнику матеріалів Конференції. Деталі участі будуть надіслані на електронні скриньки згідно реєстрації у формі зазначеній вище. Під час Літньої школи передбачена пряма трансляція івентів, що має на меті навчання та професійне зростання.

До участі запрошуються педагогічні, наукові та науково-педагогічні працівники, психологи, керівники закладів дошкільної, загальної середньої, позашкільної, професійної, фахової передвищої та вищої освіти, спеціалісти відділів, управлінь і департаментів освіти, працівники закладів післядипломної педагогічної освіти, міських та районних відділів освіти, представники ОТГ, що відповідають за питання освіти, заступники директорів закладів освіти, аспіранти, студенти педагогічних коледжів, закладів вищої освіти та інші зацікавлені особи.


Джерело: https://www.prostir.ua