У квітні, всі охочі мають можливість долучитися до вебінарів про інструменти дихання в роботі зі стресом та про тривогу з погляду нейронауки. Ви дізнаєтесь про практичні аспекти управління тривогою. Реєструйтеся і заносьте дати квітневих вебінарів 18 квітня та 24 квітня у свої календарі.


18 квітня 2024 року 19:00-20:00 – вебінар «Альтернативне носове дихання – потужний інструмент в роботі зі стресом» від Лорі Елліс Йонг.


Laurie Ellis Yong є авторкою книги «Дихання – це життя. Приймаючи й відпускаючи: як жити добре, любити добре, бути здоровим”. Вона директоркою Breathe The Change LLC, співзасновницею некомерційної організації BreathLogic, розробницею програми The Power of Breath, яка сертифікована у США, всесвітньо відомою спікеркою, інструкторкою із зменшення болю (MBSR)


24 квітня 2024 року, 19:00-20:00 – вебінар «Нейронаука про тривогу: практичні стратегії управління тривогою» від доктора Джорджа Елліса


George T. Ellis, PsyD, LP, клінічний психолог із понад 40-річним досвідом роботи, який спеціалізується на програмах зменшення стресу, роботі з травмою, вирішенні конфліктів. Джордж був директоробагатьох програм для глобальних організацій, таких як 0OH, USAID та ОБСЄ. Ще під час війни на сході України Джордж 4 роки працював в Україні програмним директором i супервайзером для кризових психологів в ОБСе.


Тематичні вебінари є продовженням освітніх заходів від ГО “Інститут ментального здоров’я”, спрямованих на допомогу зацікавленим українцям і українкам у поглибленні знань про різні інструменти самотурботи. У лютому відбулися вебінари присвячені різним технікам дихання, завдяки яким можна швидко опанувати себе в гострих стресових ситуаціях, зупинити панічну атаку чи впоратися зі спалахами гніву, практикувати майндфулнес. У березні – дві вебінари про дві дієві практики – техніку простукування (Tapping) та про Йогу сміху.


Участь у заходах безоплатна.


Щоб долучитися до вебінарів, просимо зареєструватися: заповнити анкету запит.

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSd2GhN4hD0yA_h8zFzVH5uxhcCnFksTvtOpiL_l0HYh2R6Fwg/viewform?usp=send_form


Організатори, просять учасників та учасниць долучатися до вебінарів з увімкненою камерою.


Вебінари будуть проведені англійською мовою з синхронним перекладом на українську.


Інформація про ініціативу:


Вебінари про різні інструменти та техніки відновлення, є продовденням започаткованої в рамках 100-денного марафону «Надихаємо весну», освітньої діяльності ГО “Інститут ментального здоров’я”, з метою:


допомогти зацікавленим українцям і українкам опанувати техніки усвідомленого дихання та інші інструменти для підтримки ментального здоров’я;

експертно підтримати тренерську мережу “Сили дихання” та тих, хто цікавиться техніками самотурботи, а саме працюючих соціальних працівників, психологів, волонтерів, вчителів та інших.

В умовах постійного стресу воєнного часу, техніки підтримки та відновдення ментального здоров’я мають бути в «аптечці» кожного та кожної українця та українки.


Ментальне здоров’я – це стан внутрішньої рівноваги, коли людина може ефективно справлятися зі звичайними життєвими стресами, може реалізовувати свій потенціал, продуктивно і плідно працювати, радіти життю.


ГО “Інститут ментального здоров’я” вдячний за підтримку та співпрацю американській організації Breathlogic.


З повагою,

команда ГО “Інститут ментального здоровʼя”


Якщо у вас є запитання, будь ласка, пишіть на е-пошту ініціативи [email protected]


Джерело: https://www.prostir.ua