Нове видання публікації Ради Європи «Протидія насильству стосовно жінок та домашньому насильству: практичний посібник для поліцейських» опубліковане у відповідь на триваючі виклики війни в Україні, а також нещодавні важливі зміни в українському законодавстві щодо протидії ґендерно зумовленому насильству (ҐЗН) стосовно жінок.

Публікація містить вичерпні рекомендації для Національної поліції України щодо реагування на випадки насильства стосовно жінок та домашнього насильства відповідно до міжнародних стандартів та перспективних практик країн-членів Ради Європи. У ньому також міститься широкий спектр корисної інформації, включаючи оцінку потенційних ризиків для постраждалих від насильства стосовно жінок, особливості опитування дітей-постраждалих та свідків домашнього насильства, актуальні контактні дані гарячих ліній та установ, де постраждалі від домашнього насильства можуть отримати фізичну, психологічну підтримку та правову допомогу тощо. Крім того, новий розділ Посібника присвячено проблемі насильства стосовно жінок, пов'язаного з військовим конфліктом, у тому числі сексуального насильства.

Оновлене видання Посібника для працівників поліції призначене для практичного застосування українськими правоохоронцями, громадськими організаціями, що працюють у сфері прав людини, державними установами, відповідальними за здійснення заходів у сфері запобігання та протидії насильству стосовно жінок і домашньому насильству в Україні, а також науковцями.

Завантажити посібник:

https://rm.coe.int/ukr-2024-police-manual-final-ukr-web/1680aee3d8

Нове видання цієї публікації стало можливим завдяки проєкту «Боротьба з насильством стосовно жінок в Україні - Етап ІІ» (COVAW II).

Джерело: https://www.coe.int/uk/web/kyiv