Електронне навчання

14 лютого - 10 квітня 2024 | Онлайн 

ID Talks — це серія з 5 окремих онлайн-подій (семінарів) тривалістю до 90 хвилин кожна, з надихаючими запрошеними доповідачами, думками, що спонукають до роздумів, обговореннями в малих групах і сесіями запитань і відповідей.

Ця серія доповідей ID Talks проведе вас у подорожі через віру, переконання та те, як будувати проекти, щоб охопити різні точки зору у ваших молодіжних і громадських проектах.

Релігія та міжконфесійний діалог взаємопов’язані з усіма аспектами життя. Якщо релігія не є частиною вирішення, вона ризикує стати частиною проблеми. Важливо розглянути психологічну, соціальну та політичну динаміку релігії та її роль у сучасному суспільстві та політиці.

Сприймаючи міжконфесійний діалог як позитивний ресурс і активно залучаючись до нього, ми можемо будувати мости між різними громадами, сприяти розумінню, повазі та миру. Тому ми повинні досліджувати різноманітні форми віри, духовні та релігійні переконання та практику міжконфесійного діалогу .

З цією серією ми хочемо заглибитися у сфери спільноти та розбудови миру через призму міжконфесійного діалогу. Ми шукатимемо способи побудови конструктивного діалогу та обговорюватимемо роль молодіжної роботи у сприянні позитивній взаємодії між людьми з різними релігіями, релігійними чи духовними переконаннями.

Ми проаналізуємо перетину релігії з актуальними темами, такими як війна, конфлікти, поляризація, расизм, міграція, громадянське суспільство та політика, а також те, як міжконфесійний діалог допомагає пом’якшити виклики, з якими стикаються політики та практики.

ID Talks — це серія з 5 онлайн-семінарів на 5 основних тем для формування загального розуміння міжконфесійного діалогу та його зв'язку з розбудовою громади та якісною роботою з молоддю . У них беруть участь молодіжні працівники, професіонали та волонтери з усього світу, які діляться думками, результатами досліджень, їжею для роздумів, передовими практиками чи надихаючими історіями. Вони проведуть учасників через нагальні питання та виклики, що впливають на міжконфесійний діалог, і надихнуть їх зробити свої програми та організації більш інклюзивними, прийняти людські відмінності, дивитися вперед і уявляти, яким може бути майбутнє роботи з молоддю та інклюзії та різноманітності.

Кожен семінар починається з виступу запрошеного спікера. Після цього учасники мають можливість долучитися до дискусії, поставити запитання та поділитися власними реаліями та досвідом.

Коли?

Кожної другої середи о 13:00 за центральноєвропейським часом з 14 лютого до 10 квітня 2024 року.

14 лютого (13:00 CET) > ID Talks Розуміння міжконфесійного діалогу – Вам цікаво, що таке міжконфесійний діалог і чого ми можемо з нього навчитися? Чому це важливо і яка його цінність і актуальність сьогодні? Давайте разом відкриємо різні поняття (такі як міжконфесійний діалог, релігія, віра, духовність…) і відмінності між ними, а також детальніше розглянемо основні елементи міжконфесійного діалогу, його потенціал і межі. Гість-доповідач: Мег Вільянуева, Філіппіни

28 лютого (13:00 за центральноєвропейським часом) > ID Talks Міжконфесійний діалог та ідентичність – готові до самоаналізу? На цьому занятті ви дізнаєтеся, що таке ідентичність і роль релігії та віри в її створенні. Як взаємопов’язані між собою релігійні ідентичності особи та спільноти? Знаючи, що наші релігійні та культурні наративи так само важливі для нас, а їхні для інших спільнот, чи зіткнення наративів неминуче? Давайте поговоримо про силу сторітелінгу, його вплив на молодь і можливе (зловживання) у (міжконфесійному) діалозі. Гість-доповідач: Фуад Лакбір, Нідерланди

13 березня (13:00 за центральноєвропейським часом) > ID Talks Міжконфесійний діалог і спільнота - Безсумнівно, важливо сприяти діалогу та обміну між людьми та спільнотами, які живуть пліч-о-пліч. Але що це насправді передбачає і як це проводити? Що робить міжконфесійний діалог «хорошим», які умови його уможливлюють і кого потрібно залучати? Давайте проаналізуємо, як складність різноманіття впливає на міжконфесійний діалог і розбудову громади, а також дізнаємося, яку роль у цьому процесі можуть відіграти місто та молодіжні програми ЄС. Гість-доповідач: Фіен Інгельбрехт, Бельгія

27 березня (13:00 за центральноєвропейським часом) > ID Talks Міжконфесійний діалог і примирення - Як ми можемо побудувати мости між людьми? Ця сесія зосереджується на примиренні та ролі міжконфесійного діалогу в цьому процесі. Оскільки релігія та віра можуть бути силами згуртованості, а не розколу в суспільстві, давайте дізнаємося про можливості об’єднати різні релігійні громади в постконфліктних регіонах і роль молодіжної роботи та молодіжних програм, таких як Еразмус+, у процесах примирення. Гість-доповідач: Надежда Мойсилович, Боснія і Герцеговина

10 квітня (13 CET) > ID Talks Міжконфесійний діалог і мир: мир і конфлікт дуже часто розглядаються в неформальному навчанні та роботі з молоддю. Але що відрізняє міжрелігійні конфлікти від інших типів конфліктів? Давайте подивимося, яка роль міжконфесійного діалогу в запобіганні конфліктам, трансформації конфліктів і розбудові миру, а також як робота з молоддю та молодіжні програми, такі як Erasmus+, підтримують роботу з міжкультурного навчання та розбудови миру. Гість-доповідач: Мамун Хрейсат, Йорданія

Для кого?

Для всіх, хто зацікавлений у сприянні позитивному діалогу, розумінні різноманітних точок зору та сприянні спільноті та ініціативам з розбудови миру: віруючих, атеїстів, тих, хто сумнівається, тих, хто шукає, молоді, молодіжних працівників, молодіжних лідерів, професіоналів та волонтерів, залучених до ID у молодіжних програмах ЄС. , а також усім, хто цікавиться темами молодіжної роботи та інклюзії та різноманітності.

Як зареєструватися?

Заповніть та подайте реєстрацію https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdOP5hDwo9qauXRwwv2O2xpLyMnOFe6VFDFQRKUDBtQfS6_CQ/viewform?fbzx=5802502303696662646

Усі зареєстровані учасники отримають посилання на Zoom-зустріч за тиждень до початку кожної сесії.

Для отримання додаткової інформації https://www.salto-youth.net/rc/inclusion/inclusiontraining/idtalks/

Джерело: https://www.facebook.com/TheOrientalStudiesCircle