Із початку повномасштабного вторгнення росії в Україну проблема сексуального насильства, пов’язаного з війною, набула величезного розмаху. Однак виявилося, що фахівці системи запобігання та протидії насильству за ознакою статі в Україні не завжди та не повною мірою готові до роботи з цією категорією постраждалих. Між тим, сексуальне насильство, пов’язане з війною, – один із найбільш латентних воєнних злочинів. Тому навіть фахівці, які не спеціалізуються на протидії чи наданні допомоги цій категорії постраждалих, повинні мати навички належної ідентифікації та взаємодії з жертвами сексуального насильства.

Мета нашого курсу – підвищення знань та розвиток умінь спеціалістів із протидії сексуальному насильству, пов’язаному з війною. Це необхідно для більш якісної та професійної роботи з відповідною категорією постраждалих.

Наш курс – універсальне базове керівництво для спеціалістів. Він складається з теоретичної основи, що допоможе краще зрозуміти це явище, та практичних компонентів, спрямованих на покращення ідентифікації, документування та навичок спілкування спеціалістів із постраждалими особами.

Курс призначений для представників Національної поліції, прокуратури, судів, системи безоплатної правової допомоги, уповноважених підрозділів місцевих цивільних та військових адміністрацій, органів місцевого самоврядування, загальних та спеціалізованих служб підтримки постраждалих. Також цей курс буде корисний представникам тих гуманітарних та громадських організацій, що залучені до документування сексуального насильства, пов’язаного з війною, та спеціалізуються на наданні допомоги таким постраждалим.

Курс для широкого загалу ви можете переглянути за посиланням

https://prometheus.org.ua/course/course-v1:LA_STRADA+CRSV_EXPERT101+2023_T1

Джерело: https://prometheus.org.ua/