Війна посилює ризики потрапляння в ситуацію торгівлі людьми та експлуатації, так само, як і людську вразливість загалом. Цьому сприяють втрата роботи та ризик опинитися за межею бідності, внутрішнє переміщення, виїзд за кордон, проживання на окупованій території, непридатність оселі для життя та інші соціальні чинники – пенсійний вік, інвалідність, самостійне виховання дітей, багатодітність тощо.

У складних умовах люди можуть погоджуватися на пропозиції нелегальної праці як на території України, так і за кордоном. У цьому й криється головний ризик потрапити в ситуацію торгівлі людьми.

Наш курс покликаний сформувати уявлення про суть торгівлі людьми як комплексної проблеми в період війни, ознайомити учасників та учасниць з термінологією та нормативно-правовими актами, виявити групи ризику, актуалізувати знання щодо ідентифікації постраждалих та опрацювати Національний механізм взаємодії суб'єктів, які здійснюють заходи у сфері протидії торгівлі людьми.

Наш курс буде актуальним насамперед для працівників суб’єктів, які виявляють та надають допомогу постраждалим особам. Слухачі отримають нові навички та знання. Навчаться виявляти нові фактори вразливості, нові ризики та виклики, що можуть впливати на виникнення ситуацій, пов’язаних із торгівлею людьми. Насамперед це фахівці та фахівчині суб’єктів, які надають послуги особам, постраждалим від торгівлі людьми: Департамент (управління, відділ) соціального захисту населення, Центр соціальних служб або Центр надання соціальних послуг, Департамент (управління, відділ) освіти та науки, Департамент (управління, відділ) охорони здоров’я, Служба у справах дітей, органи Національної поліції, заклади допомоги особам, які постраждали від торгівлі людьми.

https://prometheus.org.ua/course/course-v1:LA_STRADA+CHT101+2023_T1

Джерело: https://prometheus.org.ua/