Проект «Підтримка судової влади України в умовах війни та післявоєнного періоду», що впроваджується Відділом програм співробітництва Ради Європи, спільно з Проектом «Гарантування дотримання прав людини при здійсненні правосуддя, Фаза II», що впроваджується Програмою підтримки ОБСЄ для України, проводять 30 листопада – 01 грудня 2023 року XI Щорічний міжнародний форум з практики Європейського суду з прав людини

Метою вказаного заходу є обговорення актуальних питань захисту прав людини під час війни та відступу від конвенційних зобов’язань, проблем співвідношення міжнародного гуманітарного права та міжнародного права прав людини, проблематики розгляду міждержавних справ у ЄСПЛ, відправлення правосуддя відповідно до стандартів та рекомендацій Ради Європи під час війни.

Під час XI Щорічного міжнародний форуму з практики ЄСПЛ будуть обговорюватись питання:

  • відступу від конвенційних зобов’язань;
  • свобода пересування: можливі обмеження в інтересах національної безпеки та оборони держави
  • виконання Україною рішень Європейського суду з прав людини в період війни;
  • співвідношення міжнародного гуманітарного права та міжнародного права прав людини; 
  • проблематики розгляду міждержавних справ у ЄСПЛ;
  • дискримінації під час війни; тощо.

Участь у заході візьмуть судді ЄСПЛ, Верховного Суду та судів загальної юрисдикції, представники органів судової влади, законодавчої та виконавчої гілок влади, практикуючі юристи, науковці, представники та міжнародні експерти Ради Європи.

Судді, представники органів судової влади та представники інших юридичних професій також можуть взяти участь у ХІ Міжнародному форумі у онлайн форматі на платформі ZOOM за попередньою реєстрацією. Лінк для підключення до заходу на онлайн платформі буде надісланий учасникам після підтвердження участі.

  • Для цього необхідно не пізніше 26 листопада 2023 року заповнити реєстраційну форму за посиланням або надіслати листа з побажанням про участь контактній особі – асистенту Проекту пані Алісі Ткачовій, за електронною поштою: [email protected]

Джерело: https://www.coe.int/uk/web/kyiv