Кафедрою трудового та господарського права факультету № 2 Харківського національного університету внутрішніх справ було проведене підсумкове засідання наукового гуртка курсантів у 2020/2021 навчальному році у формі круглого столу «Актуальні проблеми трудового, екологічного та господарського права».

Відкрив засідання завідувач кафедри доктор юридичних наук, професор Костянтин Мельник. Він наголосив на доцільності та перспективності наукової діяльності курсантів, що сприяє їх всебічному розвитку та подальшій можливості використання отриманих у результаті наукових розвідок здобутків у практичній діяльності. Костянтин Мельник побажав членам наукового гуртка мотивації та успіхів у навчанні й науковій роботі.

Керівник наукового гуртка – доцент кафедри, кандидат юридичних наук, старший науковий співробітник Валентина Гончарук побажала присутнім плідної роботи та відзначила переваги продовження навчання  в магістратурі, аспірантурі та ад’юнктурі Харківського національного університету внутрішніх справ.

У роботі круглого столу взяли участь науково-педагогічні працівники кафедри, курсанти – члени наукового гуртка кафедри та представники інших вишів, серед яких студенти Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого, Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ, Дніпровського гуманітарного університету та ін.

Жваву дискусію викликали доповіді щодо забезпечення належних умов праці, харасменту у трудових правовідносинах, оплати праці та участі у страйках. Із доповідями виступили курсанти факультетів №№ 1,2 Максим Грималяк, Данило Голодніков, Ігор Даневський, Катерина Шульженко. За результатами круглого столу буде видано збірник тез.

ВЗГ ХНУВС