Для особового складу університету – здобувачів вищої освіти та працівників, які керують автотранспортом, у тому числі службовим, проведено інструктивно-профілактичні заняття з дотримання Правил дорожнього руху.

У проведенні занять взяли участь працівник інспектор відділу розшуку та опрацювання матеріалів ДТП Управління патрульної поліції в Харківській області Департаменту патрульної поліції старший лейтенант поліції Генріх Маргарян, працівники університету – доцент кафедри тактичної та спеціальної фізичної підготовки майор поліції Микола Кателюх та доцент кафедри соціології та психології Юрій Александров.

Заходи відкрив проректор університету Анатолій Клочко, який зазначив, що низький рівень дисципліни водіїв і пішоходів є причиною високого рівня аварійності. Дбати про особисту безпеку і здоров’я, а також про безпеку і здоров’я оточуючих – обов’язок усіх учасників дорожнього руху. Незнання чи недотримання Правил дорожнього руху, неправильна оцінка дорожньої ситуації, перевищення швидкості або керування транспортом у стані алкогольного чи наркотичного сп’яніння призводить до трагічних наслідків.

Під час занять акцентувалася увага на обов’язках пішоходів, які також є учасниками дорожнього руху, доводилися нові зміни у Правилах дорожнього руху, було наведено статистичні дані дорожньо-транспортних пригод, їх наслідки та відповідальність. Під час занять використовувалися відеоматеріали з місць скоєння ДТП.

ВЗГ ХНУВС