Для здобувачів ОНП Психологія (юридична психологія) відбулося навчальне заняття, яке провів гостьовий лектор – експерт інклюзивної Школи «Milan Petrovic» Мартін Каламкович (м. Нові-Сад, Сербія). Захід проводився в межах курсу «Сучасні соціально-педагогічні технології у вищій школі» на тему «Інжиніринг освітнього простору як авангардна соціально-педагогічна технологія» в онлайн-режимі на платформі ZOOM.

Захід був організований професором кафедри соціології та психології Іриною Нечітайло та проходив у відкритому форматі. На занятті були присутні не тільки лектори та аспіранти, але й їх наукові керівники, а також викладачі кафедри соціології та психології, які цікавляться проблематикою організації інклюзивного освітнього простору.

Заняття завершилося дискусією про перспективи впровадження інклюзивної освіти у вітчизняних закладах освіти, а також висновками про застосовування викладачем технології у роботі в інклюзивних групах та індивідуальній роботі зі студентами з інвалідністю, що базувалися на порадах Мартіна Каламковича як експерта з відповідних питань.

ВЗГ ХНУВС