Студенти 3 курсу факультету № 6 разом із доцентом кафедри цивільного права та процесу Еллою Вакулович відвідали Дзержинський районний суд міста Харкова з метою ознайомлення студентів з роботою суду першої інстанції.

Студентів привітала суддя Дзержинського суду м. Харкова Тетяна Штих, яка неодноразово брала участь у проведенні бінарних занять з цивільного процесу для студентів факультету № 6. Вона розповіла про роботу суду та особливості судового процесу в умовах адаптивного карантину, а також провела екскурсію приміщеннями суду. Студенти відвідали робочі кабінети та зали судових засідань, ознайомилися з роботою канцелярій з кримінальних, цивільних та адміністративних справ відвідали архів та ін.

Керівник апарату суду Владислав Худик ознайомив молодь зі структурою суду, з принципами роботи автоматизованої системи документообігу, а також із порядком виконання та зберігання справ. Студенти ставили багато запитань, на які отримали розгорнуті відповіді.

Наприкінці заходу Тетяні Штих було вручено подяку від факультету № 6 Харківського національного університету внутрішніх справ за активну участь у проведенні бінарних занять для студентів факультету. Суддя побажала майбутнім правникам успіхів у навчанні та запросила студентів проходити навчальну та виробничу практику саме в Дзержинському районному суді Харкова.

ВЗГ ХНУВС