Кожного року колектив Харківського національного університету внутрішніх справ долучається до проведення світлого і неймовірно красивого свята – Дня вишиванки, який відзначається у третій четвер травня і об’єднує українців усього світу. Керівництво, працівники, курсанти, студенти, слухачі аспірантури та ад’юнктури одягають вишивані сорочки, ошатні плаття, прикрашені старовинними візерунками, збереженими нашими мамами, бабусями й багатьма-багатьма поколіннями до них. Мета свята – нагадати усім нам, що вишиванка є своєрідним унікальним кодом українського етносу із зашифрованими оберегами, знаками та символами, а вишитий одяг і сьогодні пасує сучасним красуням і парубкам, людям юного й поважного віку так само, як і сотні років тому.

Звертаючись до присутніх, перший проректор університету Дмитро Швець від імені ректора привітав усіх зі святом, побажав гарного настрою, натхнення й наголосив, що з кожним роком свято вишиванки набуває все більшої популярності, є символом української нескореності, свободи, сили духу, поваги до національних традицій.

Привітав колектив університету зі святом перший ректор університету Олександр Бандурка і побажав щастя, миру, добра та злагоди.

Завідувач кафедри українознавства Ігор Чорний підкреслив важливість і самобутність свята вишиванки й зробив невеличкий екскурс в історію.

У святковому заході взяли участь ректор університету 2012-2015 рр. генерал-полковник міліції Сергій Гусаров, проректори Сергій Бортник, Михайло Бурдін, Леонід Могілевський, Анатолій Клочко, керівники структурних підрозділів, працівники, курсанти та студенти університету.

Завершилися урочистості творчими виступами учасників художньої самодіяльності та тематичним флешмобом студентів університету.

Захід пройшов із дотриманням усіх карантинних вимог.

ВЗГ ХНУВС