Відбулась онлайн-зустріч робочої групи освітньо-наукової програми третього рівня вищої освіти Психологія (Юридична психологія) з представниками Північно-Східного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань Міністерства юстиції України.

У процесі зустрічі з роботодавцями Північно-Східного міжрегіонального управління, повноваження якого поширюються на територію Харківської, Луганської, Полтавської та Сумської областей, було проаналізовано питання впровадження результатів наукових досліджень аспірантів Харківського національного університету внутрішніх справ у практичну діяльність психологів установ виконання покарань.

Начальник відділу соціально-виховної та психологічної роботи із засудженими Юрій Мосійчук наголосив на важливості для аспірантів ознайомлюватися з особливостями дослідницької діяльності в умовах ДКВС: опановувати техніки психодіагностики засуджених та представників ДКВС, складати психологічні портрети засуджених, розробляти програми ресоціалізації тощо. Юрій Мосійчук запропонував ввести дисципліну «Пенітенціарна психологія» до змісту ОНП. Пропозиція була підтримана учасниками зустрічі.

ВЗГ ХНУВС