У межах освітнього процесу з дисципліни «Юридичне документознавство» відбулося бінарне заняття «Письмові процесуальні документи та особливості їх створення» для курсантів 1 курсу навчання за участю головного державного ревізора-інспектора сектору інформаційно-аналітичної роботи управління супроводження судових справ Головного управління ДПС у Сумській області Ірини Семерні та професора кафедри гуманітарних дисциплін Сумської філії ХНУВС Валентини Василенко.

Фахівець-практик доступно розкрила порядок складання та належне процесуальне оформлення документів. Вона докладно розповіла здобувачам про типові помилки, яких припускаються під час складання процесуальних документів у межах проведення процесуальних дій, зосередила увагу аудиторії на нормативно-правовому забезпеченні прав учасників провадження та на останніх змінах, які відбулися в процесуальному законодавстві України.

Валентина Василенко наголосила, що під час підготовки та виготовлення будь-якого письмового процесуального документа необхідно дотримуватися загальних вимог до оформлення документів, встановлених державними стандартами України та іншими нормативно-правовими актами. До того ж створення письмового процесуального документа є особливо важливим і значною мірою залежить від професійного рівня автора, тому набуття курсантами не тільки теоретичних знань, а й практичних навичок складання необхідних процесуальних документів є умовою успішної професійної діяльності.

Наприкінці зустрічі Ірина Семерня зауважила, що основними принципами діяльності Державної податкової служби України, так само як і діяльності органів Національної поліції України, залишається законність та верховенство права.

Сумська філія ХНУВС