Представники Харківського національного університету внутрішніх справ взяли участь в українсько-азербайджанських урочистостях, присвячених Дню солідарності азербайджанців світу на запрошення Почесного консула Азербайджанської Республіки в м. Харкові Афгана Салманова. У святковому вечорі взяли участь начальник відділу міжнародних зв'язків Станіслав Осятинський, представник факультету № 6 Світлана Смородська, студенти факультету.

День солідарності азербайджанців усього світу вперше був оголошений 16 грудня 1991 року Гейдаром Алієвим, який на той час обіймав пост голови Верховного Меджлісу Нахічеванської Автономної Республіки. Відтоді цей день став національним святом усього азербайджанського народу і відзначається щороку 31 грудня.

Усього у світі налічується кілька десятків мільйонів азербайджанців, більшість з яких мешкає за межами Азербайджанської Республіки. Найбільш численною є азербайджанська діаспора в Ірані. Тут проживають понад 15,5 млн. азербайджанців. Також багато хто з них мешкає у Тупреччині, Грузії, Німеччині, Франції, Великобританії, США, Україні, інших країнахСНД та Скандинавії.

Представників азербайджанської діаспори у Харкові прийшли привітати народні депутати України, представники органів державної влади та місцевого самоврядування Харкова та Сум, представники навчальних закладів Харкова, громадськість.

На сцені Харківського національного академічного театру опери та балету ім. Лисенка відбувся великий концерт, у якому взяли участь як азербайджанські, так і українські митці.

 

ВЗГ ХНУВС