Відбулась зустріч випускника ад’юнктури ХНУВС 2004 року, начальника Лозівського районного відділу поліції ГУНП України в Харківській області, кандидата юридичних наук, полковника поліції Сергія Мєлєшєва з ад’юнктами та докторантами відділу організації освітньо-наукової підготовки Харківського національного університету внутрішніх справ.

Метою зустрічі було проведення порівняльного аналізу навчання на здобуття ступеня «кандидат наук» із навчанням для здобуття ступеня «доктор філософії» в ад’юнктурі ХНУВС.

Сергій Мєлєшєв розповів про особливості теоретичної та практичної підготовки ад’юнктів та етапи підготовки кандидатів наук (від складання вступних іспитів до захисту дисертації).

У свою чергу ад’юнкти розповіли про особливості підготовки здобувачів вищої освіти ступеня «доктор філософії», яка здійснюється за освітньо-науковою програмою з 2016 року в ад’юнктурі та аспірантурі. Її успішне виконання дає можливість здобути теоретичні знання, уміння, навички та інші компетентності, достатні для продукування нових ідей, розв’язання комплексних проблем у галузі професійної та/або дослідницько-інноваційної діяльності, оволодіти методологією наукової та педагогічної діяльності. Основою підготовки здобувачів вищої освіти ступеня «доктор філософії» є дотримання принципів академічної доброчесності. Керівництвом університету прийнято рішення про безкоштовну перевірку на наявність унікальності наукових робіт здобувачів вищої освіти ступеня «доктор філософії» за допомогою програми UNICHEK.

Після обговорення порівняльного аналізу Сергій Мєлєшєв побажав присутнім впевнено продовжувати свій науковий шлях.