Доцент кафедри цивільного права та процесу факультету № 6 Елла Вакулович та суддя Дзержинського районного суду м. Харкова Тетяна Штих разом провели бінарне онлайн-заняття для студентів 3 курсу факультету № 6 з дисципліни «Цивільний процес» за темою «Позовне провадження. Відкриття провадження у справі».

Під час заняття були розглянуті наступні питання: пред’явлення позову, вимоги до позовної заяви, документи, що додаються до позовної заяви, наслідки недодержання вимог до позовної заяви та інші. Суддя Тетяна Штих детально розповіла про устрій судової системи України та проекти законів, які передбачають зміни в судовій системі, про порядок звернення до суду першої інстанції, про особливості функціонування єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи. Тетяна Василівна також навела приклади з власної судової практики, пов`язані з розглядуваною темою.

Наприкінці заняття суддя надала поради стосовно підготовки до успішної професійної діяльності та запропонувала студентам відвідати відкриті судові засідання для ознайомлення з практичною діяльністю суду. Студенти подякували Тетяні Василівні за цікаву, конструктивну й корисну інформацію.

ВЗГ ХНУВС