Відбулося онлайн-засідання наукового гуртка кафедри правоохоронної діяльності та поліціїстики факультету № 6 Харківського національного університету внутрішніх справ у форматі Google Meet. Тема засідання – «Гарантії забезпечення права на доступ до публічної інформації».

Відкрила засідання керівник наукового гуртка доцент кафедри правоохоронної діяльності та поліціїстики Вікторія Мельник, яка у вступному слові відзначила актуальність теми й окреслила міжнародно-правові гарантії реалізації права на доступ до інформації та національного законодавства, що гарантує право громадян на доступ до інформації.

У засіданні взяли участь члени гуртка – студенти та викладачі кафедри правоохоронної діяльності та поліціїстики факультету № 6. Викладач кафедри Дар’я Глушкова акцентувала увагу на використанні інформаційних технологій на сучасному етапі.

Завідувач кафедри Ірина Панова наголосила, що сучасний етап розвитку нашого суспільства в умовах становлення та зміцнення державності України характеризується поглибленням і розвитком демократії, причому одним із найважливіших напрямів такого розвитку стає постійне вдосконалення системи охорони й забезпечення прав і свобод людини та громадянина. Однією з гарантій реалізації конституційних прав на вільне збирання, зберігання, використання і поширення інформації є законодавче закріплення права кожного на доступ до інформації. Акцентовано було увагу студентів на важливості написання наукових доповідей та участі у науково-практичних конференціях.

Обговорювалися питання доступу фізичних і юридичних осіб до інформації щодо діяльності органів влади, що є основою здійснення громадського контролю за діяльністю державних органів, органів місцевого самоврядування, громадських, політичних та інших організацій.

Із науковими доповідями витупили Катерина Лабунець «Застосування Закону України «Про доступ до публічної інформації» та Анна Шевцова «Право громадян на доступ до публічної інформації».

ВЗГ ХНУВС