Доцентка кафедри адміністративного права та процесу факультету № 1 полковник поліції Ірина Казанчук провела бінарне заняття для курсантів другого курсу факультету № 1 з навчальної дисципліни «Адміністративне право» на тему «Загальні засади адміністративної відповідальності. Відповідальність за правопорушення у сфері публічної безпеки і порядку». У проведенні заняття взяли участь інспектор-черговий чергової частини РПСПОП «Схід» старший лейтенант поліції Артем Шастко та інспектор-кінолог КЦ ГУНП Харківської області лейтенант поліції Костянтин Таранов.

Працівники поліції поділилися з курсантами власним досвідом роботи в практичних підрозділах поліції, навели життєві приклади найбільш розповсюджених правопорушень у сфері забезпечення охорони громадського порядку, звернувши особливу увагу присутніх на порядок притягнення осіб до адміністративної відповідальності, ознайомили з методикою складання адміністративно-процесуальних документів.

Лейтенант поліції Костянтин Таранов докладно відповів на всі запитання  курсантів, які стосувалися особливостей роботи кінологічної служби, тактичних прийомів дресури службових собак та можливостей їх застосування в охороні порядку, враховуючи напрями професійної підготовки інспекторів-кінологів, їх завдання та умови несення служби.

Поліцейські наголосили на важливості якісної теоретичної підготовки майбутніх поліцейських, знання ними норм діючого законодавства України задля успішної подальшої діяльності в практичних підрозділах Національної поліції України.

ВЗГ ХНУВС