З 29 березня поточного року для особового складу університету – здобувачів вищої освіти та працівників, які керують автотранспортом, у тому числі й службовим, проводиться цикл інструктивно-профілактичних занять із дотримання Правил дорожнього руху.

Заняття проводять: доцент кафедри тактичної та спеціальної фізичної підготовки майор поліції Микола Котелюх, доцент кафедри соціології та психології Юрій Александров, а також працівники Управління патрульної поліції в Харківській області Департаменту патрульної поліції. Серед них інспектор відділу розшуку та опрацювання матеріалів ДТП старший лейтенант поліції Генріх Маргарян та старший інспектор з особливих доручень відділу зв'язків з громадськістю старший лейтенант поліції Андрій Сіколенко.

Проректор університету Анатолій Клочко зазначив, що обов’язок  усіх учасників дорожнього руху – дбати про особисту безпеку і здоров’я, а також про безпеку і здоров’я оточуючих. Вкотре він нагадав, що незнання чи недотримання Правил дорожнього руху, неправильна оцінка дорожньої ситуації, перевищення швидкості або керування транспортом у стані алкогольного чи наркотичного сп’яніння призводить до трагічних наслідків.

Під час занять, які проводитимуться протягом тижня, будуть окремо розглядатися вимоги розділів 2 та 4 Правил дорожнього руху, з акцентуванням уваги на обов’язках пішоходів, які також є учасниками дорожнього руху, зміни у Правилах дорожнього руху, статистичні дані дорожньо-транспортних пригод, їх наслідки та відповідальність. Під час занять використовуватиметься відеоматеріал з місць скоєння ДТП.

ВЗГ ХНУВС