Доцентка кафедри адміністративного права та процесу факультету № 1 Марина Джафарова провела бінарне заняття з навчальної дисципліни «Адміністративний процес» на тему «Провадження у справах про адміністративні правопорушення» для курсантів 2-го курсу факультету № 4 ХНУВС. До участі у занятті долучився інспектор Управління патрульної поліції в Харківській області Департаменту патрульної поліції, старший лейтенант поліції Олексій Колесніков.

Практичний працівник розповів, що дослідження проблем забезпечення провадження у справах про адміністративні правопорушення набуває особливого змісту й актуальності в умовах розбудови правової держави, приведення адміністративного законодавства у відповідність із міжнародними стандартами. Доповідачем було акцентовано увагу курсантів на стадійності, тобто послідовності вчинення визначених у законодавстві дій. Наголошено, що кожна стадія спрямована на вирішення специфічного кола завдань і характеризується лише їй притаманними особливостями. У сукупності всі стадії спрямовані на досягнення загальної мети та вирішення закріплених у законі завдань провадження.

Олексій Колесніков окремо зауважив, що поліцейський у повсякденній роботі повинен правильно вживати юридичні терміни, володіти точністю законодавчих формулювань, нормами службового етикету та правилами мовленнєвої поведінки під час перемовин, нарад, дискусій, публічних виступів, адже вони за будь-яких обставин мають підтримувати на належному рівні імідж правоохоронної системи.

Дискусія була жвавою, адже здобувачі вищої освіти ставили чимало запитань. Олексій Колесніков коментував кожне з них і наводив приклади з власного практичного досвіду. Проведене бінарне заняття було надзвичайно цікавим та корисним для майбутніх правоохоронців.

ВЗГ ХНУВС