Доцентка кафедри адміністративного права та процесу факультету № 1 Марина Джафарова спільно з інспектором відділу зв’язків з громадськістю Управління патрульної поліції в Харківській області, старшим лейтенантом поліції Артемом Лихомановим провели бінарне заняття для курсантів другого курсу факультету № 2 з навчальної дисципліни «Адміністративний процес» на тему «Провадження у справах про адміністративні правопорушення».

Під час зустрічі було розглянуто особливості оформлення патрульними матеріалів про адміністративні правопорушення у процесі виконання службових обов’язків, вимоги до складання протоколу про адміністративне правопорушення, процедури загального й спрощеного провадження. Особливу увагу курсантів було акцентовано на дотриманні конституційних прав і гарантій громадян та меж застосування поліцейських заходів.

Виступ викликав жвавий інтерес, оскільки Артем Лихоманов поділився з майбутніми колегами власним практичним досвідом роботи в патрульній поліції. Інспектор також звернув увагу на особливостях спілкування з громадянами під час виконання функціональних обов’язків, навів цікаві та корисні приклади, які траплялися в його роботі, а також помилки, яких можуть припускатися поліцейські.

Наприкінці заняття практичний працівник відповів на запитання курсантів і побажав успіхів у навчанні та майбутній професійній діяльності. Отримані практичні поради та навички неодмінно стануть у нагоді майбутнім випускникам під час подальшої професійної діяльності.

ВЗГ ХНУВС