Курсантки факультетів №№ 1-4 взяли участь у Форумі жіночого лідерства «Будь жінкою. Будь лідеркою. Будь собою». Захід організував Донецький юридичний інститут МВС України, за підтримки Програми ООН із відновлення та розбудови миру ПРООН в Україні та Проєкту «ПРАВО-поліція» ЮНОПС.

Метою проєкту є руйнування гендерних стереотипів у правоохоронній системі та суспільстві загалом; розвиток жіночого лідерства та мотивація студенток та курсанток до особистого та професійного розвитку;   формування спільноти жіночого лідерства та розвиток наставництва;        розвиток студентського активізму проти гендерної дискримінації та гендерно зумовленого насильства.

Відкриваючи захід Катерина Павліченко зазначила: «Тема жіночого лідерства набуває все більшої актуальності як на міжнародному, так і національному рівні. Раніше ми говорили про лідерство загалом, але не так давно почали говорити саме про жіноче лідерство. Адже бути жінкою, лідеркою та залишатися собою іноді буває надто складно. Річ не в тому, яку роль ти обираєш для себе, а в тім, що суспільство досі не готове до цього сприйняття».

Координували захід з боку Харківського національного університету внутрішніх справ: помічниця ректора з гендерних питань Оксана Цукан, доцентки Наталія Бобро та Мар’яна Качинська.

Особливий приз за цікаве питання, що викликало жваву дискусію, отримала курсантка факультету № 1 рядова поліції Дар’я Суліма. Кожний факультет отримав заохочувальні призи.

Учасницями Форуму жіночого лідерства «Будь жінкою. Будь лідеркою. Будь собою» стали курсантки:

факультет № 1: Вікторія Колесник, Вікторія Марина, Анна Панчишина, Анна Терела, Ірина Галенда, Дар’я Суліма;

факультет № 2: Софія Косенко, Софія Литвиненко, Єлізавета Денісова, Марина Беглецова, Дарина Заврічко, Власта Нечаєва;

факультет № 3: Олександра Білобородова, Вікторія Бузевата, Інна Коломієць, Карина Кулешова, Марина Малькова, Дарина Шутко;

факультет № 4: Мірослава Горбонос, Наташа Пилипенко, Наташа Ярута.

ВЗГ ХНУВС