На базі культурно-освітнього центру факультету № 2 Харківського національного університету внутрішніх справ відбулася зустріч заступника декана факультету № 2 Сергія Гіренка та доцентки кафедри українознавства Олени Оверчук із майбутніми абітурієнтами – учнями ліцею «Правоохоронець».

Ліцеїсти ознайомилися з експозиціями «Шевченко – душа українського народу» та «Леся Українка: доля, епоха, творчість», де представлені портрети відомих українців у різних стилях і техніках виконання, вітрини з експонатами щодо фактів їх біографії, численні монети, купюри, поштові конверти, марки й листівки, значки, керамічні та інші вироби ужиткового мистецтва. Гості також побували в  спеціалізованій аудиторії ім. Т. Г. Шевченка, яка була заснована у 2019 році на честь народного улюбленого поета. Оформлення аудиторії відрізняється від інших способом презентації матеріалів, і, насамперед, зорієнтована на індивідуальне й особисте, а кожний експонат є підтвердженням глибокої та щирої любові до Тараса Шеченка.

Наприкінці зустрічі заступник декана Сергій Гіренко побажав вихованцям ліцею успіхів у майбутній вступній кампанії та зазначив, що заходи з вшанування Великого Кобзаря українського народу в університеті є традиційними, а експозиція постійно поповнюється новими цікавими експонатами.

ВЗГ ХНУВС