Доцент кафедри адміністративного права та процесу факультету № 1 полковник поліції Ірина Казанчук взяла участь у циклі онлайн-вебінарів за темами «Можливості ресурсів Clarivate для успішної грантової заявки», «Хижацькі видання: розпізнати і не припуститися помилки», «Оцінка здобутків і співпраці установ за даними Web of Science Core Collection та In Cites», «Journal Citation Reports», які організовані за підтримки Міністерства освіти і науки України. Мета цього заходу – це краще представлення світовій науковій спільності здобутків українських науковців.

Протягом вебінарів Ірина Казанчук ознайомилася з інформацією, яка стосувалася основ наукометрії, складнощів та подолання проблем пошуку і аналізу публікацій установи, визначення лідерів і розробки стратегії розвитку, критеріїв ефективності співпраці, створення та підтримки в актуальному стані профілю установи. Окрему увагу було приділено питанням щодо грантової підтримки у Web of Science Core Collection, пошуку партнерів для виконання проектіві аналізу літератури, ефективності співпраці за допомогою аналітичної системи In Cites, процедури та особливостей оцінювання грантових заявок і на що варто звернути увагу при написанні проєкту.

Також обговорено типи хижацьких видань, на що варто звернути увагу при доборі видання, як перевірити індексацію видання у, наприклад, Web of Science Core Collection, імпорт публікацій з Web of Science, оформлення рукописів та пристатейної літератури за форматом журналу, експорт даних з End Note, видання відкритого доступу і де можна опублікувати безкоштовно, що таке квартиль і для чого він застосовується, як перевірити імпакт-фактор та індексацію журналу у Web of Science Core Collection.

Отримана під час вебінарів інформація та презентаційний матеріал є корисними в процесі здійснення науково-дослідницької діяльності.

ВЗГ ХНУВС