Відбулася онлайн зустріч представників науково-педагогічного складу факультету № 6 ХНУВС, які забезпечують реалізацію програми «Психологія» (Практична психологія) першого (бакалаврського) рівня освіти з керівництвом та психологами установ виконання покарань Північно-Східного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань Міністерства юстиції, які виступають стейкхолдерами зазначеної програми. У зустрічі також взяли участь здобувачі освіти за ОПП «Психологія» (Практична психологія).

Педагоги-психологи разом з представниками Державної кримінально-виконавчої служби України обговорили проблеми підготовки психологів для роботи в установах виконання покарань. Розглянуто низку питань щодо поліпшення ОПП: змістовного наповнення з огляду на її унікальність, цілей освітньої програми, розширення вибіркового блоку ОК тощо. Порівнювався досвід підготовки практичних психологів в Україні та за кордоном.

Жваву дискусію викликало обговорення можливості запровадження моделей дуальної освіти в умовах діяльності Державної кримінально-виконавчої служби України. Психологи ДКВС зазначили, що на сьогодні відсутні належні фінансові та матеріально-технічні умови для її реалізації, особливо в умовах карантинних обмежень через епідемію COVID-19. В процесі обговорення цього питання були досягнуті домовленості про створення підґрунтя для реалізації дуальної освіти.

І педагоги, і здобувачі, і представники міжрегіонального управління позитивно оцінили результати практики, яка відбулася у березні-квітні 2020 безпосередньо на базі відділу соціально-виховної та психологічної роботи із засудженими.

У зустрічі взяли участь: начальник відділу соціально-виховної та психологічної роботи із засудженими Ю. А. Мосійчук, головний спеціаліст того ж відділу С. Є. Моллаєва, гарант освітньої програми А. А. Шиліна, завідувачка кафедри соціології та психології університету О. О. Євдокімова та ін.

ВЗГ ХНУВС