Напередодні проходження стажування на посаді у територіальних підрозділах (секторах) ювенальної превенції Національної поліції України в областях зі здобувачами вищої освіти навчальної групи Ф3-17-409 було проведено детальний інструктаж.

Завідувач відділення моніторингу відділу кадрового забезпечення підполковник поліції Сергій Терницький приділив увагу питанням несення служби в підрозділах Національної поліції України, дотримання законів України «Про вищу освіту», «Про Національну поліцію», «Про запобігання корупції», Правил дорожнього руху, Дисциплінарного статуту Національної поліції України, норм етики, а також поведінці у побуті та громадських місцях.

Фахівець відділення практичного навчання навчально-методичного відділу Юрій Кушнерук ознайомив особовий склад з основними завданнями практики, звернув увагу на своєчасність прибуття до відповідного підрозділу поліції, на терміни проходження стажування, періодичність звітування керівникові стажування від університету тощо.

Завідувачка кафедри педагогіки та психології Олена Федоренко наголосила, що стажування на посаді є невід’ємною складовою освітнього процесу, під час якого здобувачі вищої освіти закріплюють на практиці отримані теоретичні знання. Олена Іванівна також зосередила увагу на належному виконанні завдань, передбачених індивідуальними планами, на якісній підготовці та оформленні звітних документів, необхідних для позитивного захисту стажування на посаді, сумлінному ставленні до визначених службових обов’язків.

Під час стажування на посаді здобувачі вищої освіти набувають навички з майбутньої професії психолога, залучаються до заходів із психологічного супроводження службової діяльності працівників ювенальної превенції та інших підрозділів поліції, до роботи з неповнолітніми. Результатом її проведення є формування у майбутніх психологів професійно необхідних практичних умінь і навичок.

ВЗГ ХНУВС