Ректором Харківського національного університету внутрішніх справ членом-кореспондентом Національної академії правових наук України, доктором юридичних наук, професором, заслуженим юристом України, генералом поліції третього рангу Валерієм Сокуренком, проректором університету доктором юридичних наук, професором, заслуженим юристом України Леонідом Могілевським, начальником відділу організації наукової роботи доктором юридичних наук, доцентом Володимиром Чумаком, старшим науковим співробітником відділу організації наукової роботи, кандидатом юридичних наук Олександром Ханєм спільно з науковцями Науково-дослідного інституту вивчення проблем злочинності імені академіка В. В. Сташиса Національної академії правових наук України підготовлено наукове видання «Практика Європейського суду з прав людини щодо України. Том. № 3: Збірник рішень у справах про право на свободу та особисту недоторканність (стаття 5 Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод)».

Збірник рішень у справах про право на свободу та особисту недоторканність (стаття 5 Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод)» спрямований на підвищення освіченості працівників правозастосовних органів – суддів, прокурорів, адвокатів, слідчих, працівників поліції та інших правоохоронців – щодо уникнення в їх практичній діяльності порушень права на свободу та особисту недоторканність. Зазначений збірник також буде корисним для науковців, викладачів, студентів, курсантів, слухачів магістратури, аспірантів, ад’юнктів, докторантів та всіх, хто цікавиться цією тематикою.

Зі збірником рішень у справах про право на свободу та особисту недоторканність (стаття 5 Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод) також можна ознайомитися на сайті видавництва «Право» Національної академії правових наук України та Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого.

ВЗГ ХНУВС