Науково-педагогічним складом кафедри криміналістики, судової експертології та домедичної підготовки факультету № 1 Харківського національного університету внутрішніх справ проведено профорієнтаційні заходи в закріплених навчальних закладах Харкова.

Доцент кафедри підполковник поліції Тетяна Матюшкова провела зустріч з педагогічним складом та учнями випускних класів Харківської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 2, викладач кафедри капітан поліції Тетяна Ганжа – Харківської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 20.

Під час проведених зустрічей представники кафедри надали інформацію про вступну кампанію 2021 р. до Харківського національного університету внутрішніх справ, розповіли про факультети та спеціальності, за якими готують фахівців, про особливості підготовки бакалаврів і магістрів. Повідомили про можливість електронної реєстрації кандидатів, які бажають навчатися у закладах вищої освіти зі специфічними умовами навчання через портал Національної поліції (osvita.np.gov.ua) та необхідність оформлення особової справи кандидата на навчання через звернення до рекрутингового центру Національної поліції за місцем реєстрації (проживання).

Викладачі звернули увагу майбутніх абітурієнтів на можливості реалізуватися в науковій, творчій і спортивній діяльності, ознайомили з перевагами отримання вищої освіти в поліцейському виші та перспективами працевлаштування після його закінчення. Майбутні випускники шкіл отримали інформаційні матеріали про заклад вищої освіти, факультети та спеціальності.

Представники кафедри відповіли на запитання старшокласників про матеріальну базу, умови навчання, побут та дозвілля курсантів і студентів Харківського національного університету внутрішніх справ, а також підкреслили важливість роботи поліцейських, їх вагому роль у протидії злочинності, охороні прав і свобод людини, інтересів суспільства та держави.

ВЗГ ХНУВС