14 грудня в Україні відзначають День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС. У цей день ми вклоняємося перед мужністю та самовідданістю ліквідаторів, які віддали своє здоров’я та життя заради життів мільйонів інших людей.

Згадуємо тих, хто усвідомлено й мовчки жертовно віддав за нас своє життя у ядерному котлі.

Для ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській станції, яка сталася 34 роки тому, були задіяні тисячі наших співвітчизників різного фаху та соціального стану: військові, медики, науковці, шахтарі й інші. Однак найпершими, хто взяв на себе удар, були саме працівники ОВС – міліціонери та пожежники. Більше п‘ятисот правоохоронців Сумщини вирушили до Чорнобиля,  аби зупинити катастрофу.

З метою національно-патріотичного виховання з курсантами Сумської філії Харківського національного університету внутрішніх справ була проведена година пам’яті «Чорнобильська катастрофа не має забуття».

Курсанти 2-го курсу разом із інспектором Сумської філії ХНУВС старшим лейтенантом поліції Сергієм Паніотовим взяли участь у міських заходах із вшанування пам’яті загиблих учасників ліквідації аварії біля пам’ятного знаку «Жертвам Чорнобилю».

Сумська філія ХНУВС