У Сумській філії Харківського національного університету внутрішніх справ відбувся круглий стіл «Галузі юридичної науки та виклики сучасності», спрямований на активізацію наукової роботи студентів і курсантів першого (бакалаврського) та другого (магістерського) рівня вищої освіти, презентацію та апробацію наукових досліджень, сприяння обміну актуальною науково-практичною інформацією щодо сучасних викликів та проблем у юридичній науці.

З вітальним словом виступили директор Сумської філії Сергій Лукаш, заступник директора Катерина Науменко та завідувач кафедри юридичних дисциплін Оксана Панасюк. Модератор заходу – доцент кафедри юридичних дисциплін Наталія Дуравкіна.

Учасники підготували та обговорили доповіді «Права людини в цифрову епоху», «Захист прав переселенців: українсько-європейський досвід», «Екологічний кодекс», «Механізм протидії в проблемі вічнозелених патентів», «Трансформація права власності в Україні», «Добросовісність у цивільному судочинстві», «Система покарань за національним та зарубіжним законодавством», «Гнучкий режим робочого часу в умовах пандемії COVID-19», «Психологія обшуку».

Круглий стіл пройшов у формі жвавої та цікавої дискусії. Учасниками було прийнято рішення щодо прийняття апробації наукових досліджень, висвітлених у доповідях.

Сумська філія ХНУВС