У рамках вивчення дисципліни «Кримінальне право» викладачем кафедри юридичних дисциплін Сумської філії ХНУВС Цвітаною Барановою було проведено лекцію-дискусію «Як не стати Інтернет залежним» зі здобувачами першого (бакалаврського) рівня вищої освіти.

Викладач розповіла про основні правила інформаційної гігієни, що робити, аби не попастися на фейк, велику увагу приділила інформаційній безпеці в соціальних мережах та залежності від них.

Вкрай актуальна тема викликала жваву дискусію. Небезпечні ігри та квести, які розповсюджуються через соцмережі, вносять присмак постійної небезпеки у життя тисяч українських сімей. Масштаб небезпеки вражає. Сотні соцмережевих спільнот присвячені екстремальним, м’яко кажучи, молодіжним рухам: руфинг, дігери, зацепинги – і це лише частина того, з чим може стикнутися дитина в Інтеренеті.

Наприкінці лекції викладач наголосила на тому, щоб студенти більше спілкувалися один з одним, а не в мережі, щоб кожен був пильним, переходячи за невідомим посиланням або скачуючи підозрілу гру.

Сумська філія ХНУВС