Засідання наукового гуртка кафедри фундаментальних та юридичних дисциплін, приурочене Всеукраїнській акції «16 днів проти насильства», відбулося під керівництвом доцентки Кристини Кисильової та викладачок Наталії Пістренко і Ксенії Гуртової. Захід пройшов у режимі Zoom Video Conferencing.

У ході дискусії члени гуртка обговорили низку актуальних питань: привернення уваги суспільства, особливо молоді, до проблем подолання домашнього насильства, жорстокого поводження з дітьми; протидія торгівлі людьми; забезпечення рівних прав жінок та чоловіків; активізація партнерського руху органів влади та громадських організацій у напрямку розв’язання проблем насильства у сім’ї та захисту прав дітей в Україні. Звернули також увагу на конкретні проблемні ситуації, які ілюстрували конфлікти між членами родини, намагаючись з’ясувати, чи є ці ситуації прикладом домашнього насильства, якими можуть бути оптимальні сценарії їх вирішення.

Під час засідання гуртка використано матеріали, підготовлені у рамках проєкту Ради Європи «Боротьба з насильством щодо дітей в Україні».

ВЗГ ХНУВС