Представники Харківського національного університету внутрішніх справ взяли участь у роботі круглого столу з питань особливостей допиту малолітніх або неповнолітніх свідків чи потерпілих в Харківській області, організованого експертами Регіонального представництва КМЄС у Харкові.

Метою заходу було підвищення обізнаності про те, як різні учасники (судді, прокурори, працівники поліції, служби соціального захисту дітей) можуть сприяти захисту прав дітей в Харківський області у кримінальних провадженнях.

У роботі круглого столу взяли участь представники Консультативної місії Європейського Союзу в Україні, Харківського апеляційного суду, Зарічного районного суду м. Суми, Харківської обласної прокуратури, ГУНП в Харківській області, Служби у справах дітей Харківської обласної державної адміністрації тощо.

Захід відкрила тренер/радник з кримінальних розслідувань Регіонального представництва КМЄС у Харкові Кріста Гранрот. Харківський національний університет внутрішніх справ представили професор кафедри оперативно-розшукової діяльності факультету № 2 Микола Стащак, доцент кафедри адміністративного права та процесу факультету № 1 Олександр Пабат, старший викладач кафедри інформаційних технологій та кібербезпеки факультету № 4 Олексій Рвачов та начальниця відділу міжнародного співробітництва Олена Устименко. 

Із цікавими та інформативними доповідями та презентаціями під час роботи круглого столу виступили доценти кафедри криміналістики, судової експертології та домедичної підготовки факультету № 1 Тетяна Матюшкова та Тетяна Орлова.

Також було обговорено багато питань, зокрема права дітей, співробітництво поліції та прокуратури та захист прав дітей, практичні аспекти здійснення допитів неповнолітніх, впровадження найкращих практик правосуддя щодо неповнолітніх жертв сексуальних злочинів в Україні, найпоширеніші помилки під час опитування дітей, які постраждали від сексуального насильства тощо.

Протягом онлайн-заходу тривала жвава дискусія між учасниками та спікерами.

ВЗГ ХНУВС