Відбулося позачергове засідання філософського наукового гуртка кафедри соціально-гуманітарних дисциплін, присвячене пам’яті одного з перших професорів університету, багаторічного завідувача кафедри філософії та політології, доктора філософських наук, професора Олександра Кривулі (14.10.1941 – 15.03.2012 рр.). Члени гуртка ознайомилися з біографією та науковою діяльністю знаного професора.

З 1992 р. він працював начальником кафедри філософії і політології Харківського інституту (згодом університету) внутрішніх справ, з 1995 р. – професор цієї кафедри. З 2002 р. по 2005 р. – ректор Харківського економіко-правового університету. З 2005 р. по 2012 р.— професор кафедри теоретичної і практичної філософії Харківського національного університету імені В.Н. Каразіна.

Викладав курси філософії; історії філософії; методики викладання філософських дисциплін у вищих навчальних закладах; німецької класичної філософії, а також спецкурс з практичної філософії І. Канта.

Наукові інтереси О.М. Кривулі зосереджувались переважно у галузі соціальної філософії та історії філософії. Він розробляв діалектику суспільних відносин і людської діяльності, що відкриває перспективи висвітлення соціально-філософської проблематики через призму форми й змісту, сутності та явища, зближення рівнів аналізу соціальної реальності, визначення програми вирішення засобами філософії актуальних проблем функціонування та розвитку соціуму. Автор близько 100 публікацій, серед яких монографія, 11 збірок наукових статей (науковий редактор та співавтор видань), 5 навчальних посібників

З 1990 по 1994 р. був депутатом Харківської обласної ради, де очолював постійну депутатську комісію з освіти. У 1992 р. ініціював проведення щорічних Харківських міжнародних Сковородинівських читань і був їх незмінним організатором до 2012 р. У 1996 р. заснував і очолив Харківське міське товариство «Філософська освіта». Був активним членом експертної комісії при Харківській обласній держадміністрації з питань модернізації музею Г.С. Сковороди. Нагороджений відзнакою МВС України «Хрест слави». Лауреат премії імені Григорія Сковороди (2008 р.). Матеріали про життєдіяльність О.М. Кривулі було взято з довідника «Професори та доктори наук Харківського національного університету внутрішніх справ» (упорядник В.А. Греченко). Захід організовувала доцент кафедри Світлана Могильова.