Відбулося онлайн-засідання наукового гуртка кафедри правового забезпечення господарської діяльності факультету № 6, присвячене 26-й річниці створення Харківського національного університету внутрішніх справ. У засіданні взяли участь студенти – члени наукового гуртка кафедри, завідувач кафедри – доктор юридичних наук, професор Ольга Гетманець, керівник наукового гуртка – професор кафедри Юлія Кириченко, доценти кафедри Вікторія Фурса, Валентина Жорнокуй, Дар’я Коробцова, Ірина Кирєєва.

Завідувач кафедри Ольга Гетманець розповіла про історичні етапи створення університету, окрему увагу було приділено історії створення та розвитку кафедри правового забезпечення господарської діяльності, дисциплінам, які зараз викладаються на кафедрі та окреслено коло наукових інтересів викладачів кафедри.

Керівник наукового гуртка Юлія Кириченко підкреслила значущість участі студентів у науково-дослідній роботі кафедри та її ролі в їх подальшій професійній діяльності, а також зазначила, що наукова робота студентів повинна відображати актуальні тенденції правової та економічної наук, відповідати вимогам сучасності та використовувати здобутки вітчизняних та зарубіжних наукових досліджень.

Також на засіданні заслухали доповідь слухача магістратури Віри Скриннік на тему «Класифікація кримінальної відповідальності за порушення земельного законодавства», яка викликала жвавий інтерес та була рекомендована до участі у Міжнародної науково-практичної інтернет-конференції «Кримінально-правові та кримінологічні аспекти протидії злочинності» (м. Одеса).

ВЗГ ХНУВС