У Харківському національному університеті внутрішніх справ відбувся черговий вебінар під назвою «Міжнародна поліцейська співпраця. Європол» від Регіонального представництва КМЄС у Харкові. Спікерами виступили: радник/тренер з питань взаємодії поліції з громадою Лівіу Веліча (Румунія) та експерт із планування та звітності Арсенійс Міхеєвс (Латвія).

Під час заходу були розглянуті наступні теми: «Види та мета правоохоронної співпраці між державами, що входять до складу ЄС»; «Що таке Європол та функції, які виконує ця організація»; «Здобутки Європолу, а саме “Операція Архімед”». Крім того, спікери окреслили відмінність таких організацій як Європол та Інтерпол, розповіли про аспекти міжнародної співпраці та вплив глобалізації та зростаючої мобільності людей на скоєння злочинів транснаціональними організованими групами, про міжнародні платформи та спеціалізовані правоохоронні структури по запобіганню і боротьбі з транснаціональними злочинами, про види правового співробітництва в ЄС, шляхи його здійснення та європейський порядок розслідування злочинів.

Окрім того, спікери поділилися власним досвідом співпраці з міжнародними правоохоронними організаціями та висвітлили успішні приклади співпраці між країнами ЄС. Під час вебінару учасники активно коментували та ставили запитання, на які отримали змістові відповіді.

ВЗГ ХНУВС