Відбулося онлайн-засідання наукового гуртка кафедри соціально-економічних дисциплін Сумської філії Харківського національного університету внутрішніх справ «Актуальні проблеми розвитку національної економіки в умовах глобалізації».

Завідувач кафедри соціально-економічних дисциплін кандидат економічних наук, доцент Олена Лук’янихіна провела бесіду на тему «Підготовка наукової доповіді: принципи академічної доброчесності, ресурси, методи пошуку інформації». Олена Анатоліївна ознайомила присутніх із сутністю академічної доброчесності в цілому, що саме передбачає дотримання її принципів педагогічними, науково-педагогічними та науковими працівниками та здобувачами вищої освіти.

Доповідач зупинилася на основних видах порушень академічної доброчесності та видах відповідальності здобувачів вищої освіти за її порушення. Присутніх було ознайомлено з основними документами Сумської філії ХНУВС, що містять політику, стандарти і процедури дотримання академічної доброчесності.

Друга частина доповіді була присвячена основним підходам до підготовки наукової доповіді. Олена Анатоліївна наголосила на необхідності дотримання доброчесної поведінки здобувачем вищої освіти як у рамках освітнього процесу, так і наукової діяльності, ознайомила присутніх з основними науковими ресурсами та методами пошуку інформації для підготовки наукового повідомлення.

Доповідь була надзвичайно корисною та актуальною, а підготовлені слайди забезпечили структурування і наочність сприйняття інформації. Студенти з цікавістю слухали доповідь і висловили побажання продовжити спільну роботу в рамках зустрічей, присвячених сучасним інструментам підготовки наукових повідомлень.

Засідання гуртка було проведено у режимі відеоконференції на платформі для відеозустрічей Zoom.

Сумська філія ХНУВС