Відбулося міжвузівське онлайн-засідання наукового гуртка з міжнародного права, в якому взяли участь представники Харківського національного університету внутрішніх справ – члени наукового гуртка з конституційного і міжнародного права під керівництвом доцента Олександра Радченка, а також студенти та викладачі Харківського національного університету імені В. Н. Каразіна, керівник – викладачка Альона Шевченко. У засіданні також взяли участь професор кафедри конституційного і міжнародного права ХНУВС Андрій Войціховський та начальник відділу міжнародного співробітництва ХНУВС Олена Устименко.

Під час цікавої дискусії обговорювалися питання щодо реформування Ради Безпеки ООН, дотримання і виконання цілей сталого розвитку, ролі Організації в захисті прав окремих категорій осіб в умовах пандемії COVID-19, а також глобальних проблем сучасності та шляхів їх подолання.

До участі у засіданні було запрошено спеціальних гостей – представників Моніторингової місії ООН з прав людини (UN Human Rights Monitoring Mission, UN Volunteers UA) волонтерів ООН Сергія Штукаріна, Джоану Блоснер та Ремо Гасман, а також громадського омбудсмена із захисту виборчих прав Громадянської мережі ОПОРА в Харківській області Юрія Чумака.

З доповідями щодо ролі ООН у забезпеченні глобального правопорядку, координації спільних зусиль у глобальній протидії викликам сучасності виступили слухачі магістратури Харківського національного університету внутрішніх справ – Антон Черніков, Олена Носова, Максим Гадзан, Сергій Левенець та студенти Харківського національного університету імені В. Н. Каразіна – Дарина Биканова, Владислав Задніпряний, Анастасія Чмихало, Тетяна Псьота, Карина Коломоєць, Олександра Пацалюк.

ВЗГ ХНУВС