З початку навчального року до Юридичної клініки Харківського національного університету внутрішніх справ звернулося 27 громадян, яким було надано безоплатну правову допомогу. Консультанти, серед яких дванадцять студентів факультету № 6 та двоє курсантів, надають правову допомогу під керівництвом кураторів-викладачів факультету № 6. Формами надання правової допомоги громадянам є усні консультації та складання письмових консультацій, підготовлено також було претензію з вимогою про відшкодування шкоди та позовну заяву про визнання недійсним рішення загальних зборів кооперативу.

Систематичними стали виїзні прийоми громадян, які відбуваються за адресою вул. Жон Мироносиць, буд. 13 в місті Харкові. Завдяки зручному розташуванню місця проведення прийомів збільшилась кількість відвідувань Юридичної клініки громадянами, які потребують юридичних консультацій та практичної правової допомоги. Під час посилення карантинних заходів та впровадження дистанційної форми навчання надання правової допомоги в Юридичній клініці проходить з використанням засобів зв`язку та електронної форми передачі документації. Термінові обговорення питань щодо виконання завдань консультантами відбуваються на платфомі Zoom.

Залучення студентів і курсантів до реальної юридичної практики під керівництвом викладачів є одним з найбільш ефективних способів набуття практичних професійних навичок під час навчання. Саме тому в діяльність Юридичної клініки ХНУВС будуть впроваджуватися додаткові методики та засоби, направлені на створення умов для практичного навчання студентів і курсантів.

ВЗГ ХНУВС